LilaVila

LilaVila

уторак, 26. јун 2012.

VAŽNA JE PAŽNJA

I možete da mi pričate kako je važno imati bogatstvo. I možete da mi pričate kako je važno imati moć. I možete da mi pričate da je važna funkcija. I možete da mi pričate što god hoćete.
Ali ja ću vama reći: važna je pažnja. Ta malena stavka u našim životima. Privatnom i poslovnom.
Važna je pažnja.
Važno je da vas se neko sjeti i primijeti kada vam je to potrebno. I kada vam to nije potrebno. Važno je da se neko sa vama raduje vašim malim i velikim uspjesima. Da se raduje. Eto to je važno.
Od te tačke se ide dalje. Od te tačke se ide bolje. Od te tačke se ide više.
Imala sam nedavno situaciju koju je moj pretpostavljeni prepoznao, a i ja kasnije, kad sam ohladila glavu, kao nešto oko čega ne treba da se troši ni vrijeme, ni riječi, a još manje živci. Samo mi je poručio da se ne nerviram. Tek toliko. Ne nerviraj se. A ja sklona svakolikoj analizi, prije svega ličnoj, stala i nasmiješila se.
I prestala da se nerviram. Jer je neko shvatio da nije vrijedno da se nerviram i poručio mi da vjeruje u mene i da mi je podrška. Eto toliko. Najviše.
Danas sam ja bila u situaciji da uradim nešto lijepo, skromno, ali lijepo. Kolega iz sektora je diplomirao. Organizovala sam okupljanje sektora kod mene u kancelariji, pripremila prigodan, skroman poklon u ime kolektiva i pružila lijepu riječ i osmijeh. To mi je bio najljepši dio dana. Kancelarija je odisala vedrinom i sučevim zracima. Vidjela sam dobro. Vidjela sam lijepo. Vidjela sam nasmijano. I bila sam iskreno srecna. I znam da bih voljela da sam mogla više. I znam da je trebalo više. Ali to je najviše što sam u tom trenutku mogla. I znam da se to prepoznalo i da se cijeni. Baš sam srećna.
Važna je pažnja.

Нема коментара:

Постави коментар